Bejelentés


HURO Együttműködés Géberjén-Nagykároly: Együtt határon innen és túl


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

ÜDVÖZÖLJÜK HURO PROJEKTÜNK HONLAPJÁN!

BINE ATI VENIT PE PAGINA PROIECTUL HURO!

 

A projektünk Partner szervezete Nagykároly Város, honlapjuk:

Carei website:

 

Nagykároly honlapja

 

„Szatmár-Bereg és az itt élő Ember”,

Természetvédelmi Bemutatóközpontok kialakítása Géberjénben és Nagykárolyban

„Szatmár-Bereg şi locuitorii ei, crearea unor centre de prezentare în  Géberjén şi Carei"


HURO/0802/044_AF

Projekt kezdete: 2011. 05. 01.

Projekt befejezése: 2012. 12. 31.

 

Támogatás összege: 879.385 Euro

 

A projekt magában foglalta Géberjénben a Jékey Udvarház épületének felújítását és átalakítását Környezet és természetvédelmi Bemutató és Kutatóház céljára, ahol a térség természeti, kulturális és történelmi értékeinek interaktív bemutatására szolgáló helyiségek mellett egy előadótermet is kialakítottak.


Elkészült az 1800 méter hosszú  Sulyom Tanösvény, 10 megállóhellyel, információs ponttal, mely a Holt-Szamos partján Natura 2000-es területen biztosít betekintést a mocsári-lápi élővilág életébe.


Nagykárolyban a Károlyi kastély védett parkjában megépült a pálmaház, mediterrán és délszaki növények bemutatóhelye, illetve egy csoportfoglalkozások, versenyek, rendezvények, előadások megtartását lehetővé tévő filagória.

 

Szatmár-Bereg természeti értékei a projekt segítségével újra megmutathatóak és érdekesek lettek a nagyközönség előtt.

 

Proiectul a vizat reabilitarea şi transformarea în Centru de Prezentare şi Cercetare a Mediului şi Protecţiei Mediului, a clădirii Conacului Jékey din Géberjén, unde pe lângă crearea unor spaţii de prezentarea interactivă a valorilor naturale, culturale şi istorice ale zonei a fost creată şi o sală de conferinţe.

 

Pe malul braţului mort al Someşului s-a realizat Traseul Didactic Sulyom(ro.= cornac, ciulin), în lungime totală de 1800 m, cu 10 puncte de informare, într-un perimetru Natura 2000, care face posibilă cunoaşterea acestui habitat.

 

 

În Carei, în parcul dendrologic aferent Castelului Károlyi a fost construită o seră de prezentare a unei colecţii de plante mediteraneene precum şi din emisfera sudică a Terrei, respectiv o filigorie pentru diferite activităţi de grup, mici spectacole, prezentări.

 

Prin intermediul proiectului valorile naturale ale zonei (micro-regiunea Szatmár-Bereg) au devenit accesibile şi atractive pentru publicul larg.


---------------------------------------------------------------------------------------

 

http://www.huro-cbc.eu/


A „Szatmár-Bereg és az itt élő Ember" Természetvédelmi Bemutatóközpontok kialakítása Géberjénben és Nagykárolyban" c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint a Magyar Köztársaság és Románia társfinanszírozásával. A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvető erősségeire építve.


Proiectul „Szatmár-Bereg şi locuitorii ei, crearea unor centre de prezentare în  Géberjén şi Carei" este(a fost) implementat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) si este finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, completat de co-finantarea nationala a celor doua state membre participante în program, Ungaria si România. Obiectivul general al Programului este de a apropia actori economici, persoane si comunitati, cu scopul de a exploata mai eficient oportunitatile oferite de dezvoltarea comuna a zonei de frontiera.


 

 

Jelen weblap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Continutul acestui(ei) website nu reflecta în mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.

 

 


 

 

 

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!